Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη



Ένα γράμμα στον Άι Βασίλη
Οι χιονονιφάδες έπεφταν απαλά πάνω στο τζάμι σου παίζοντας. Οι κουβέρτες τυλιγμένες γύρω σου και σε έπαιρνε ο ύπνος γλυκά. Έσκυψα να σε φιλήσω απαλά και ξάφνου είδα στο πάτωμα ένα γράμμα, όμορφα γραμμένο, κι αναρωτήθηκα για ποιον είναι. Το ξεδίπλωσα ήσυχα για να μη σε ξυπνήσω. Ήταν μια λίστα για τον Αϊ Βασίλη. Τέτοια λίστα που θα μείνει για πάντα στην καρδιά μου.
Ξεκινούσε όπως πάντα με τα παιχνίδια που διαφημίζει η τηλεόραση, ένα καινούριο ρολόι για τον πατέρα σου κι ένα χειμωνιάτικο παλτό για μένα. Αλλά καθώς συνέχισα να διαβάζω, είδα κι άλλα πολλά. Ευχές βγαλμένες από την καρδιά σου τη γεμάτη αγάπη. Ρωτούσες αν η φίλη σου η Μόλυ μπορούσε να έχει κάτι καλύτερο στη ζωή της. Σου είχε πει ότι ο μπαμπάς της την  χτυπάει κι αυτό σε στεναχωρεί πολύ. Μετά ζητούσες από τον καλό Άγιο Βασίλη να βοηθήσει τους γείτονες να βρουν δουλειά για να μπορούν να έχουν φαγητό και ρούχα και θέρμανση. Είχες δει μια οικογένεια στις ειδήσεις που το σπίτι της είχε καεί κι έγραφες: «Αγαπημένε Άγιε Βασίλη στείλε τους ένα σπίτι να μείνουν. Και Άγιε Βασίλη, εκείνα τα τέσσερα μπισκότα που σου άφησα για κέρασμα, θα μπορούσες να τα πας στα παιδιά που δεν έχουν τίποτε άλλο να φάνε. Ξέρεις εκείνο το αρκουδάκι,  το αγαπημένο μου, στο αφήνω εδώ για να το πας στην Αφρική. Και καθώς πετάς με τους ταράνδους σου αυτή τη νύχτα που γεννήθηκε ο Χριστός, θα μπορούσε η μαγεία σου να φέρει καλοσύνη και ειρήνη στη γη;»
Κράτησα το γράμμα σφιχτά στην αγκαλιά μου, το ένιωσα να λιώνει την καρδιά μου. Τα χεράκια σου είχαν γράψει αυτό που κανένας μας δεν μπορούσε να μεταδώσει.
«Κι ένα μικρό παιδί θα τους οδηγήσει!» άκουσα έναν ψίθυρο στο αυτί μου καθώς σε κοίταζα να κοιμάσαι Παραμονή Χριστουγέννων ενώ ο Άγιος Βασίλης ήταν εδώ.
                              Από το βιβλίο των Αγγλικών της Ε΄
                                                  Μετάφραση: Κατερίνα Μανουσάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου