Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

UNHCR (The UN Refugee Agency) - Ύπατη Αρμοστεία

Αποτέλεσμα εικόνας για Υπατη αρμοστεία
Αποτέλεσμα εικόνας για Υπατη αρμοστείαΗ Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες είναι οργανισμός που δημιουργήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1951 για να βοηθήσει αρχικά Ευρωπαίους πρόσφυγες από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Σήμερα, η Ύπατη Αρμοστεία διαθέτει 7.190 άτομα προσωπικό σε περισσότερες από 120 χώρες και βοηθάει περίπου 36,4 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.  
Τα προγράμματα της Υ.Α. χρηματοδοτούνται από εθελοντικές εισφορές, κυρίως των κυβερνήσεων, αλλά και άλλων φορέων, όπως ιδιωτών και οργανισμών.
Ένα σημαντικό μέρος του έργου της Ύπατης Αρμοστείας είναι η δράση της στον τομέα της εκπαίδευσης για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων γύρω από το προσφυγικό ζήτημα. Η Ύπατη Αρμοστεία πραγματοποιεί παρουσιάσεις και υλοποιεί προγράμματα σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με στόχο να κατανοήσουν οι μαθητές τις αιτίες και τις συνέπειες του ξεριζωμού, τις ανάγκες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όσοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, καταρρίπτοντας στερεότυπα και συμβάλλοντας στην καλλιέργεια κλίματος ανοχής και αλληλεγγύης.
Μέλη της Υ.Α. Ελλάδας ήρθαν και στο σχολείο μας ώστε να πραγματοποιήσουν μια τέτοια παρουσίαση.
  • Τα τμήματα της Γ και Δ τάξης παρακολούθησαν την ταινία "Η Ειρήνη" και συζήτησαν για τις ανάγκες των προσφύγων και την βοήθεια που εμείς μπορούμε να προσφέρουμε, ώστε να γίνουμε σαν τον Καλόκαρδο!






  • Η ΣΤ' τάξη είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το προσφυγικό ζήτημα και να κουβεντιάσει γι' αυτό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου