Η κρέπα είναι ένα είδος πολύ λεπτής τηγανίτας και θεωρείται εθνικό έδεσμα της Γαλλίας. Η λέξη κρέπα προέρχεται από τη γαλλική crêpe, που προέρχεται από τη λατινική crispa.
Τα βασικά συστατικά της ζύμης τους είναι το αλεύρι, τα αυγά, το γάλα, το βούτυρο και το αλάτι. Ανάλογα με τη γέμιση, υπάρχουν δύο τύποι κρέπας: οι γλυκιές και οι αλμυρές.
Οι μαθητές της Στ' τάξης στα πλαίσια του μαθήματος των Γαλλικών έφτιαξαν κρέπες με τη βοήθεια της κυρίας Μελίνας!
Ήταν πεντανόστιμες!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου