Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Φροντίζουμε το ποτάμι!


Η ενδυμασία στην Αρχαία Ελλάδα


Η εκπαίδευση στην αρχαία Αθήνα


Τα παιχνίδια στην αρχαία Ελλάδα


Διαδραστική Περιήγηση στην Αρχαία Αγορά

Η Αρχαία Αγορά της Αθήνας ήταν ο ανοικτός χώρος, κοντά στην Ακρόπολη, όπου στην αρχαιότητα συναντιόνταν οι άντρες για να κουβεντιάσουν για θέματα που τους απασχολούσαν. Ήταν το διοικητικό, φιλοσοφικό, εκπαιδευτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και κυρίως το οικονομικό κέντρο της πόλης. 
Αποτέλεσμα εικόνας για Αρχάια αγορά Αθηνών



UNHCR (The UN Refugee Agency) - Ύπατη Αρμοστεία

Αποτέλεσμα εικόνας για Υπατη αρμοστεία
Αποτέλεσμα εικόνας για Υπατη αρμοστείαΗ Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες είναι οργανισμός που δημιουργήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1951 για να βοηθήσει αρχικά Ευρωπαίους πρόσφυγες από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Σήμερα, η Ύπατη Αρμοστεία διαθέτει 7.190 άτομα προσωπικό σε περισσότερες από 120 χώρες και βοηθάει περίπου 36,4 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.  
Τα προγράμματα της Υ.Α. χρηματοδοτούνται από εθελοντικές εισφορές, κυρίως των κυβερνήσεων, αλλά και άλλων φορέων, όπως ιδιωτών και οργανισμών.
Ένα σημαντικό μέρος του έργου της Ύπατης Αρμοστείας είναι η δράση της στον τομέα της εκπαίδευσης για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων γύρω από το προσφυγικό ζήτημα. Η Ύπατη Αρμοστεία πραγματοποιεί παρουσιάσεις και υλοποιεί προγράμματα σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με στόχο να κατανοήσουν οι μαθητές τις αιτίες και τις συνέπειες του ξεριζωμού, τις ανάγκες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όσοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, καταρρίπτοντας στερεότυπα και συμβάλλοντας στην καλλιέργεια κλίματος ανοχής και αλληλεγγύης.
Μέλη της Υ.Α. Ελλάδας ήρθαν και στο σχολείο μας ώστε να πραγματοποιήσουν μια τέτοια παρουσίαση.
  • Τα τμήματα της Γ και Δ τάξης παρακολούθησαν την ταινία "Η Ειρήνη" και συζήτησαν για τις ανάγκες των προσφύγων και την βοήθεια που εμείς μπορούμε να προσφέρουμε, ώστε να γίνουμε σαν τον Καλόκαρδο!






  • Η ΣΤ' τάξη είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το προσφυγικό ζήτημα και να κουβεντιάσει γι' αυτό.


Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Room on the broom, a short film about team work and gratitude.


Old MacDonald had a farm


Riddles: Guess the animal, D class. Αινίγματα: Μαντέψτε το ζώο, Δ΄ τάξη.





























Συναυλία στο Καρλόβασι


Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Αποτέλεσμα εικόνας για ημέρα θεάτρου
Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου καθιερώθηκε το 1962 από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Μαρτίου. 
Κάθε χρονιά επιλέγεται μια διεθνώς αναγνωρισμένη προσωπικότητα του θεάτρου για να γράψει το μήνυμα, το οποίο διαβάζεται σε όλα τα θέατρα και μεταδίδεται από τα Μ.Μ.Ε σε όλον τον κόσμο. 
Αποτέλεσμα εικόνας για πάμε θέατρο
Φέτος, το μήνυμα αυτό το έγραψε η Γαλλίδα ηθοποιός, Ιρίνα Μπόκοβα.
Αποτέλεσμα εικόνας για ιζαμπελ ιπέρ

Ένας καινούργιος φίλος

Ο παιδικός-νεανικός διαβήτης διαγιγνώσκεται κάθε μέρα σε περισσότερα από 200 παιδιά σε όλον τον κόσμο. Στην Ελλάδα διαγιγνώσκεται μόνο σε 120 παιδιά κάθε χρόνο, αλλά παρουσιάζει αύξηση τα τελευταία 30 χρόνια. 
Η αιτία του παραμένει άγνωστη και εμφανίζεται συνήθως σε νέους ανθρώπους, μικρότερους από 40 ετών, με ιδιαίτερη έξαρση ανάμεσα στα 12 και στα 15 χρόνια. Η κληρονομικότητα φαίνεται ότι παίζει πολύ μικρό ρόλο στην εκδήλωση της ασθένειας.
Πρόκειται για ασθένεια που θεωρείται ισόβια και απαιτεί από την πλευρά του παιδιού να
  • παίρνει καθημερινά ινσουλίνη, να ακολουθεί υγιεινή διατροφή, να μετρά όσο συχνά χρειάζεται το σάκχαρό του ώστε να προσαρμόζει ανάλογα τη δόση της ινσουλίνης και να αποφεύγει τόσο την υπεργλυκαιμία όσο και την υπογλυκαιμία. Ακόμα πρέπει να διατηρεί το βάρος του σε φυσιολογικά επίπεδα, να ασκείται συχνά, να κάνει ειδικές εξετάσεις και να επισκέπτεται τακτικά το γιατρό του.
  • Αν και στην αρχή μπορεί όλα αυτά να φαίνονται πολύ δύσκολα, αν το παιδί γίνει υπεύθυνο για τα παραπάνω μπορεί να ζήσει μια φυσιολογικότατη ζωή.

Το πιο γλυκό ψωμί

Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Τα Ελληνάκια

Τα Ελληνάκια είναι ένα βιβλίο της Ευγενία Φακίνου με εικονογράφηση εμπνευσμένη από τα κεντήματα, τα λιθόγλυπτα και τα υφαντά της ελληνικής λαϊκής τέχνης.
Πρόκειται για την συμπυκνωμένη ιστορία των γεγονότων που οδήγησαν στην επανάσταση του στις 22 Μαρτίου του 1821. Πρωταγωνιστές είναι η Μαρία και ο Γιώργης, δυο αδέρφια, που αντιστέκονται στον Αφέντη Αγά και παλεύουν για την ελευθερία τους!

Με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, οι μαθητές της Β' τάξης και του Γ2 άκουσαν την ιστορία και παρατήρησαν τις εικόνες τους βιβλίου. Στη συνέχεια ζωγράφισαν το εξώφυλλο και τους πρωταγωνιστές του βιβλίου.













Αλλάξατε την ώρα;

Μην ξεχαστείτε!
Από σήμερα τα ρολόγια πηγαίνουν μία ώρα μπροστά!!!

Φωτογραφίες και βίντεο από την επίσκεψη του Γ2 και της Στ στο Χώρο 94,2

Στον προθάλαμο με κεράσματα από τους φοιτητές!






Παιχνίδια στην αυλή!

Στο στούντιο!



















Συζήτηση και αναμνηστικές φωτογραφίες με τους φοιτητές που μας υποδέχτηκαν στο Σταθμό!


Το δικό μας δωράκι για το σταθμό!


Ευχαριστούμε πολύ!!!