Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Οργανώσεις για την προστασία των παιδιών

Οι μαθητές του Γ2 αναζητούν πληροφορίες για Συλλόγους και Οργανώσεις που βοηθούν και προστατεύουν παιδιά:

  • Το χαμόγελο του παιδιού
Ο Ανδρέας γεννήθηκε στις 21 Απριλίου 1985. Αρρώστησε το 1994 αλλά συνέχισε να μοιράζει δύναμη και χαμόγελο στους γύρω του.
Το Νοέμβριο του 1995 ο Ανδρέας έγραψε στο ημερολόγιό του για το όνειρο που είχε: να ιδρυθεί ένας σύλλογος για να έχουν όλα τα παιδιά ένα ΧΑΜΟΓΕΛΟ!
Έτσι, ιδρύθηκε "Το χαμόγελο του παιδιού", ένας σύλλογος που προστατεύει τα παιδιά - θύματα βίας και εξαφάνισης, τα παιδιά με προβλήματα υγείας και τα παιδιά που ζούνε σε κατάσταση φτώχειας.
"Το χαμόγελο του παιδιού" προσφέρει δωρεάν τη βοήθειά του σε όλα τα παιδιά στην Ελλάδα ανεξάρτητα από θρήσκευμα ή εθνικότητα.


  • Παιδικά χωριά sos

Τα "Παιδικά χωριά sos" είναι ένας διεθνής οργανισμός που ιδρύθηκε το 1949 στην Αυστρία και λειτουργεί σε 134 χώρες. Το 1975 ιδρύθηκε η Ελληνική Οργάνωση των Παιδικών Χωριών sos και από τότε πραγματοποιεί διάφορες δράσεις, όπως η συλλογή αγαθών, για την κάλυψη των αναγκών και της προστασίας των συμφερόντων και των δικαιωμάτων των παιδιών.
Στη Ελλάδα τα Παιδικά Χωριά SOS λειτουργούμε τα εξής προγράμματα:
  • 4 Παιδικά Χωριά SOS στη Βάρη Αττικής, το Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης, την Αλεξανδρούπολη και το Ηράκλειο
  • 2 Στέγες Νέων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη
  • 7 Κέντρα Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στην Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα, Κομοτηνή και Πειραιά
  • τον Ξενώνα SOS - ΕΛΙΖΑ στο Μαρούσι για κακοποιημένα βρέφη και νήπια μέχρι 5 ετών. 


  • UNICEF

Η UNICEF προέρχεται από τους αρχικούς χαρακτήρες των αγγλικών λέξεων: United Nations International Children's Emergency Fund, δηλαδή Διεθνές Ταμείο Επείγουσας Βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά. 
Δημιουργήθηκε από την γενική συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, στις 11 Δεκεμβρίου 1946, με στόχο την παροχή μακροπρόθεσμης ανθρωπιστικής βοήθειας σε παιδιά,μητέρες και άντρες που ζουν σε αναπτυσσόμενες χώρες. 
Έχει την έδρα της στην Νέα Υόρκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου