Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Διημερίδα ψυχολογίας - Αθλητικής Ψυχολογίας

Η ΕΠΣ Σάμου, η ΤΕ ΕΟΠΕ Σάμου & η ΤΕ ΕΟΚ Σάμου αποδεχόμενες την πρόταση του ομοσπονδιακού προπονητή βόλεϊ Θανάση Πανούσου διοργανώνουν 20 & 21 Μαΐου, διημερίδα Ψυχολογίας - Αθλητικής Ψυχολογίας με ομιλητή τον κορυφαίο Ψυχολόγο- Αθλητικό ψυχολόγο κ. Ιωάννη Ζαρώτη.

 Το Σάββατο, 20 Μαΐου στις 20:00, στο Γυμνάσιο Καρλοβάσου θα πραγματοποιηθεί  συνάντηση γονέων με θεματολογία:
  • Για ποιο λόγο αθλούνται τα παιδιά (αναφέρεται στα κίνητρα των παιδιών και πως μπορούν οι γονείς να ικανοποιήσουν τα κίνητρα-επιθυμίες των παιδιών τους. Παρουσιάζονται οι αιτίες αποχώρησης των παιδιών από τον αθλητισμό σε παγκόσμιο επίπεδο και οι τρόποι διατήρησης των αθλητών στο πλαίσιο του αθλητισμού για μεγάλο χρονικό διάστημα)
  •  Τι ζητάνε οι αθλητές από τους γονείς τους (αναφέρεται σε διεθνείς έρευνες για τις «απαιτήσεις» των παιδιών από τους γονείς σε θέματα συμπεριφοράς, υποστήριξης, «εμπλοκής» στο άθλημα και παροχής οδηγιών)
  • Ο ρόλος του γονέα απέναντι στο παιδί-αθλητή (αναφέρεται στην επιθυμία των αθλητών για εστίαση στην προσπάθεια έναντι του αποτελέσματος, στην υποστήριξη των επιλογών τους, στην παροχή σταδιακής συναισθηματικής αυτονομίας στους αθλητές.
  • Η στάση των γονέων απέναντι στα παιδιά-αθλητές (αναφέρεται στην υπερπροστατευτική στάση, στην επικριτικότητα, στην υπερεμπλοκή και πώς επιδρούν στη ψυχοσωματική υγεία των παιδιών-αθλητών)
  • Ποια είναι η λειτουργική συμπεριφορά των γονέων (σε θέματα άγχους και αυτοπεποίθησης, διαχείρισης του χρόνου, «υποτίμησης» του σχολείου έναντι του αθλητισμού)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου