Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

12 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα για τα Παιδιά του Δρόμου

Αποτέλεσμα εικόνας για παγκοσμια ημερα για τα παιδια του δρομου
Πριν έξι χρόνια η διεθνής ΜΚΟ Consortium for Street Children (CSC) καθιέρωσε τη σημερινή ημέρα ως Παγκόσμια Ημέρα για τα Παιδιά του Δρόμου (International Day for Street Children).
Στόχος της Ημέρας είναι να φέρει στο προσκήνιο τα προβλήματα των παιδιών που περιφέρονται χωρίς γονική υποστήριξη στους δρόμους, αλλά κι εκείνων που ζητιανεύουν επειδή η οικογένειά τους τα εξαναγκάζει.
Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη τα παιδιά του δρόμου είναι σχεδόν εκατό εκατομμύρια παγκοσμίως, ενώ στην Ευρώπη ζουν στους δρόμους περίπου 150-250 χιλιάδες παιδιά.
Οι κυριότεροι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν είναι η έλλειψη σωστής διατροφής και στέγης, η έλλειψη ιατρικής φροντίδας και εκπαίδευσης, η πίεση για χρήση και διακίνηση ναρκωτικών, η σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση, η εκμετάλλευσή τους από τα κυκλώματα εμπορίας οργάνων για μεταμοσχεύσεις κ.ά.
Κάθε κράτος πρέπει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα που θα βοηθήσουν τα παιδιά αυτά να ενταχθούν σε ένα σωστό περιβάλλον, όπου θα τους παρέχεται στέγη, τροφή, ένδυση και μόρφωση.
Στην Ελλάδα, μέλη της CSC είναι η Άρσις και η Πράξις.
Αποτέλεσμα εικόνας για άρσις Σχετική εικόνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου