Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Παιχνίδια από όλο τον κόσμο!

Μεγάλο φανάρι (Ιαπωνία)
Τα παιδιά στέκονται όρθια στον κύκλο. Το παιδί που θα ξεκινήσει το παιχνίδι, πρέπει να πει «μεγάλο φανάρι» και να τεντώσει τα χέρια του μπροστά. Το επόμενο παιδί πρέπει να πει «μικρό φανάρι» και να μαζέψει τα χέρια του στο στήθος. Το παιχνίδι συνεχίζεται γύρω-γύρω στον κύκλο και τα παιδιά λένε εναλλάξ «μικρό φανάρι» και «μεγάλο φανάρι» και κάνουν την αντίστοιχη κίνηση. Ο ρυθμός του παιχνιδιού πρέπει να είναι γρήγορος ώστε τα παιδιά να μπερδεύονται μη μπορώντας να συντονίσουν τα λόγια με τη σωστή κίνηση. Όποιος κάνει λάθος βγαίνει από το παιχνίδι.
Σπέρνω – θερίζω φασόλια (Χονγκ-Κονγκ)
Φτιάχνουμε δύο ίσες ομάδες και μπαίνουμε σε γραμμές. Το πρώτο παιδί κάθε ομάδας έχει μπροστά στα πόδια του πέντε φασόλια. Μπροστά από κάθε ομάδα (σε απόσταση 6-10 μέτρα) σχεδιάζουμε πέντε μικρούς κύκλους. Με το σφύριγμα το πρώτο παιδί κάθε ομάδας παίρνει ένα φασόλι, τρέχει προς τους κύκλους και το τοποθετεί σε ένα από αυτούς. Μετά επιστρέφει στην γραμμή του για να πάρει ένα άλλο φασόλι και να το «σπείρει σε ένα άλλο κύκλο». Το επόμενο παιδί «θερίζει» τα φασόλια: παίρνει ένα φασόλι κάθε φορά από τους κύκλους και το τοποθετεί μπροστά από τα πόδια του επόμενου παιδιού το οποίο θα πρέπει να ξανασπείρει. Η διαδικασία συνεχίζεται μέχρι όλα τα παιδιά να έχουν σπείρει ή θερίσει φασόλια. Κερδίζει η ομάδα που θα τα καταφέρει πρώτη!
Η γάτα και το ποντίκι (Πουέρτο Ρίκο)
Ένα παιδί γίνεται η γάτα και ένα άλλο το ποντίκι. Τα υπόλοιπα πιάνονται από τα χέρια και σχηματίζουν ένα κύκλο. Αρχικά το ποντίκι βρίσκεται μέσα στον κύκλο και η γάτα από έξω. Με το σύνθημα η γάτα τρέχει γύρω και έξω από τον κύκλο προσπαθώντας να σπάσει την λαβή των παιχτών ή να περάσει κάτω από τα χέρια τους και να μπει μέσα. Αν η γάτα τα καταφέρει το ποντίκι αμέσως προσπαθεί να βγει έξω. Οι παίχτες του κύκλου βοηθούν το ποντίκι να αποφύγει τη γάτα. Όταν η γάτα πιάσει το ποντίκι, γίνονται δύο άλλα παιδιά "γάτα" και "ποντίκι".
Ο βόας και το φίδι (Γκάνα)
Ένα παιδί κάνει το φίδι. Το φίδι βγαίνει από την φωλιά του και κυνηγά τα υπόλοιπα παιδιά. Κάθε παιδί που πιάνεται ενώνεται χέρι με χέρι με το φίδι. Με αυτό τον τρόπο το "φίδι" μεγαλώνει συνέχεια. Το «φίδι» προσπαθεί να πιάσει τα παιδιά με το ένα του ελεύθερο χέρι ή με το ένα ελεύθερο χέρι του τελευταίου παιδιού. Αν τα χέρια των παιδιών που είναι στο φίδι λυθούν, οι υπόλοιποι το κυνηγάνε μέχρι να φτάσει στην φωλιά του. Εκεί ξαναπιάνονται και το παιχνίδι συνεχίζεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου